Responsabilitate socială corporativă Fomco Group

Am pornit la drum în 2002, ca o mică întreprindere de familie. De la 3 angajați la finalul primului an, am ajuns la 7 după al doilea, iar astăzi suntem o familie de peste 120 de angajați. Dorim să de dezvoltăm responsabil, contribuind la dezvoltarea economică durabilă a societăţii și, foarte important, mereu cu atenţie ridicată la impactul pe care-l producem asupra mediului înconjurător.

 

Normele europene care reglementează responsabilitatea socială corporativă oferă un set de principii pe care ne-am asumat să le respectăm. Le urmăm zi de zi, pas cu pas, de ani de zile și ne-am autoimpus să continuăm pe această cale. În setul de principii care guvernează activitatea noastră am inclus responsabilitatea faţă de angajaţi, parteneri, societate și mediul înconjurător. Cultivăm aceste principii pentru că sunt parte integrantă a culturii noastre organizaţionale.

Ce înseamnă responsabilitatea socială corporativă?

Răspunderea noastră socială – angajați și comunitate

 

Grupul nostru își procură forța din echipa de angajați, numeroșii parteneri, clienți și comunitatea în care activăm. Așadar ne dăm seama că trebuie să păstrăm o legătură strânsă, corectă și transparentă cu toți pentru a putea merge înainte. Ne pasă de angajații noștri și de societate. Încercăm constant să îmbunătățim calitatea vieții colegilor noștri și a comunității. Așadar, urmând această filozofie, este esențial pentru noi să păstrăm o colaborare strânsă cu comunitatea locală, pentru a ne putea oferi sprijinul acolo unde credem că este cea mai mare nevoie de el. Așa se creionează mai apoi programele noastre de responsabilitate corporativă.

 

Uzăm apoi de toate mijloacele care ne stau la dispoziție: donații, sponsorizări, dar și implicare personală. Urmărim în special inițiativele sociale și proiectele de ajutor umanitar. Acordăm o atenție suplimentară proiectelor de dezvoltare din învățământ, sprijinind evenimente și acțiuni în care sunt implicați copii, elevi, tineri, artiști sau sportivi.

 

Știm că pentru a putea performa optim, angajaţii noştri trebuie să se simtă bine. Așadar, am adoptat un stil de conducere cooperant şi responsabil, iar angajaţii noştri sunt motivați suplimentar printr-un sistem de remunerare a muncii bazat atât pe performanţa individuală, cât și ca grup. O altă condiție esențială pentru performanță este mediul de lucru plăcut, pe care ne străduim să-l oferim. Credem că doar astfel putem crea premisele pentru dezvoltarea personală şi profesională a angajaților, care mai apoi să ne ajute să progresăm. Încurajăm în cadrul companiei un stil de viaţă sănătos, sprijinim sportul şi activităţile de team building. Totodată, punem accent deosebit pe programele de instruire. Angajaţii sunt echipaţi corespunzător, cu toate dispozitivele de protecţie şi participă la programe de instruire permanentă pentru asigurarea siguranţei la locul de muncă. La nivel de companie, am dezvoltat un sistem de prevenire a accidentelor de muncă cu participarea largă a personalului.

Responsabilitatea noastră faţă de mediu

Urmărim încă de la începuturi să activăm responsabil, cu impact cât mai mic asupra mediului și dorim să ducem mai departe tradiția.

Managementul riscului de mediu la nivel global a cunoscut o dezvoltare de amploare, fapt care constituie o provocare și la nivel de companie. Ne-am aliniat acestor tendințe cu care rezonăm și ne-am angajat să respectăm cerințele specificate în certificarea ISO:14000, precum și toate normele juridice legate de prevenția poluării.

Nu ne-am rezumat la atât. Am mers mai departe, iar la începutul lui 2011 am proiectat și executat primul nostru  sistem fotovoltaic de panouri solare, montat pe acoperișul sediului firmei noastre. Am devenit astfel prima companie din regiune care își produce singură energia necesară propriei activități.

Cu scopul de a „alimenta ecologic și a consuma ecologic”, în luna august 2015, am achiziționat prima mașină 100% electrică din județul Mureș. Micuțul Renault Twizy, se încarcă de la panourile solare, devenind prima mașină din România alimentată în acest fel!

Proiecte, evenimente și organizații susținute de Grupul de firme :

  • Asociaţia “Suflet și Speranţă 2011”
  • Arhiepiscopia Ortodoxă Română Alba Iulia
  • Asociaţia “Breasla Cărții Maghiare din România”, filiala Tîrgu-Mureș
  • Asociaţia “Hifa” – susținere activitate
  • Festivalul “Vâltoarea Mureșeană” – susţinere festival dedicat familiilor și copiilor
  • Fundația “Noua Generaţie”- susţinere activitate
  • Asociația de dezvoltare Regională “Vitality”
  • Asociația Culturală Defender – Susţinere lansare album si concert aniversar Trupa Defender
  • Asociația Clubul Sportiv “Speranţa Tîrgu-Mureș”
  • Fundația Comunitară Mureș
  • Asociaţia Green Art Tour -Susţinere proiect “Made in Mureș” si producție film „Billion Star Hotel”
  • Asociaţia Scrima Maximus – Susţinere activitate sportivă Schlier Zsuzsa
  • Solista Gențiana Ganea – Susţinere lansare album și Release New Single
  • Asociaţia Club Sportiv -Susţinere echipa de Hanbal “Activ 7”
  • Asociaţia Caritas – Alba Iulia – Susţinere Centrul de zi de dezvoltare și educație timpurie – Evenimentul Săptămâna Copiilor
  • Fundația Bolyai Collegium – Tîrgu-Mureș, Susţinere Balul Primăverii pentru liceeni
  • Asociaţia de Turism Activ Trascău – Susținere Eveniment “Spirit Fest 2016”
  • Asociaţia Culturală Partitura – Susținere „Festivalul Internaţional Studenţesc de Jazz 2016″
  • Asociaţia Solidaris – Susţinerea Serviciul de ajutor telefonic
  • Asociaţia de Tineret din Sîngeorgiu de Mureș – susținere activitate