Sfârșitul Campaniei ”Zero toleranță față de violența în familie”

Campania ”Zero toleranță față de violența în familie” derulată de către grupul de firme Fomco, alături de Institulul Est European de Sănătate a Reproducerii și Ambulanța Samaritanus, a ajuns la final.
Timp de două luni ne-am unit forțele împreună cu locuitorilor din județul Mureș, ridicând problema violenței în familie și a listei de necesități pe care centrul care adăpostește victimele violenței în familie o are.

Campania a fost derulată în 3 pași:

  1. Conștientizarea efectelor violenței în familie.
  2. Dotarea cu necesarul la zi a Adăpostului de primire în regim de urgență destinat persoanelor care devin victime ale acestor violențe, printr-o sponsorizare oferită de Fomco Group
  3. Strângerea de bunuri utile adăpostului, donate de către angajații Fomco Group și nu numai.

În aceste două luni, Fomco Group a creat și promovat un mesaj menit să ducă la conștientizarea și reducerea numărului cazurilor de violență în familie. Mesajul a ajuns să fie văzut de peste 50 de mii de persoane și a provocat sute de reacții pozitive în comunitatea mureșeană.

În paralel, campania ce viza strângerea de bunuri utile adăpostului a avut ca rezultat două camionete pline cu donații care au constat în următoarele:

  • Zeci de saci cu haine pentru femei și hăinuțe pentru copii și bebeluși
  • Saci întregi cu încălțăminte
  • Cărucior pentru bebeluși, încălzitor biberon, văniță
  • Covoare și pături
  • Diferite electrocasnice, precum fier de călcat, mixer, blender și cafetiere
  • Accesorii și veselă de bucătărie
  • Zeci de cărți și jucării
  • Un calculator

Bilanțul final al campaniei va fi prezentat la finalul lunii August, într-o conferință de presă.

Suntem optimiști că acest sfârșit de campanie înseamnă totodată un început în combaterea violențelor în familie și îndemnăm mai departe la conștientizare. Totodată, sperăm că prin această inițiativă am reușit să facem viața mai bună persoanelor care sunt abuzate, și să facem agresorii să se gândească de două ori, înainte de a face aceste greșeli. Doar împreună putem să clădim o lume mai bună și o comunitate în care copiii noștri să crească fericiți și nu oripilați de ceea ce se întâmplă în căminul lor, cămin care ar trebui să le aducă sentimentul de siguranță și nu pe cel de groază.

Mulțumim Ambulanței Samaritanus pentru implicarea în proiect, voluntarelor care au participat la filmări, Reea pentru producția clipului, mulțumim de asemenea tuturor celor care au făcut donații și s-au implicat sub o formă sau alta ajutând derularea proiectului!