Sâmbătă, 8 aprilie, de la ora 10:00, ne-am întâlnit la Casa de Copii Lidia din Tîrgu-Mureș, pe str. Mihai Eminescu, nr. 30 pentru a marca încheierea cu succes a unui capitol de suflet pentru Fomco Group. În urma derulării unui proiect de CSR am reușit să reabilităm termic imobilul în care instituția funcționează, prin achiziția și montajul unui nou sistem de încălzire și apă caldă, complet nou și cu înalt randament, care le va scădea simțitor administratorilor factura la întreținere. Valoarea lucrărilor a fost de aproximativ 15.500 de lei, iar jumătate din sumă a rezultat dintr-o acțiune caritabilă derulată de angajații Fomco Group.

 

La evenimentul care a marcat predarea investiției, am încercat să realizăm un program interactiv, de care să se bucure în egală măsură colegii noștri din Fomco Group și copiii noștri, pe de-o parte și copiii care locuiesc la Casa de Copii Lidia, de cealaltă parte. Programele și jocurile pregătite pentru cei mici au avut, pe lângă latura distractivă și un caracter educativ. Copiii noștri au putut vedea astfel cum e să locuiești într-un orfelinat, au putut să vadă realitățile materiale și să intre în contact direct cu cei care locuiesc efectiv acolo, timp de câteva ore.

 

Concret, programul a început cu câteva jocuri interactive, însă cel mai interesant a fost jocul care a presupus căutarea cufărului cu comori. Copiii au fost invitați să ia parte la diferite probe, în urma cărora au primit bănuți și părți dintr-un puzzle, care la final, puse cap la cap și potrivite, au format harta spre comoara cu cadourile pentru fiecare dintre ei. După programul de 2 ore dedicat în totalitate celor mici, a urmat momentul festiv al inaugurării. Cuvântul de început i-a aparținut gazdei – Adorján István, directorul Casei de Copii Lidia, care a mulțumit tuturor celor implicați în proiect. A urmat apoi un cuvânt al directorului Fomco Group Bernát Nyulas, care a subliniat datoria noastră a tuturor de a ne implica în proiecte de CSR după măsura posibilităților fiecăruia. Cuvântul de final i-a aparținut doamnei Floare Govier, de la compania G&M, care a promis că pe lângă serviciile de montaj, compania pe care o reprezintă va asigura pe viitor și serviciile de mentenanță ale sistemului inaugurat.

 

De remarcat și interesul presei pentru acest eveniment, fiind prezenți la eveniment reporterii TVR, Zi de Zi și Népújság.

 

Ne bucurăm că am putut să ducem la final o astfel de investiție și suntem convinși că acest gen de proiecte va continua să fie o realitate în viața Fomco Group și pe viitor.

 

 

 

Poveste incheiata cu succes