În acest weekend tabăra de off-road Duster Hobby Racing s-a mutat la Ibănești, județul Mureș, unde aproximativ 30 de vehicule de teren Dacia Duster au parcurs ture de off-road pe traseele din Munții Gurghiului, potrivit Agerpres.

 

Obiectivul Clubului Sportiv Duster Hobby Racing este de a promova un stil de viață activ, de a petrece timpul liber în natură alături de familie, cultivarea unui comportament responsabil și civilizat în spiritul admirației și respectului față de mediul înconjurător, precum și descoperirea performanțelor autoturismelor autohtone pe teren accidentat.

 

Această ediție a taberei a constat într-o plimbare de aproximativ 150 km în regim de caravană, pe un traseu off-road, cu opriri pentru vizitarea obiectivelor turistice din Munții Gurghiu și stațiunea Sovata. Pentru o comunicare eficientă între organizatori/comisari de trasee/echipaje de intervenții în zonele fără semnal GSM, Fomco Parts a pus la dispoziție echipamente de comunicații, iar Fomco GPS echipamente de monitorizare prin GPS, ajutând astfel la desfășurarea evenimentului în condiții de siguranță.

 

“Ca să mergi în coloană organizată avem nevoie de stații CB, stațiile erau o cerință minimă pentru participare, pentru a putea comunica în coloană. Mașinile organizatorilor au fost intercalate în coloană, avem un deschizător de drum și un închizător, dar avem și o mașină de ‘pescuit’, dacă cineva iese din coloană să poată fi readus. Nefiind semnal pe telefonia mobilă, singura posibilitate de comunicare este radio.” a spus Zita Zsold.

SURSA: AGERPRES